VIERASLAJIEN TORJUNTA KORKEAJÄNNITTEELLÄ
Johdanto
RootWave™ on johtava ratkaisu vieraslajien torjuntaan ilman kemikaaleja
RootWave™ Pro on erittäin taloudellinen ja kestävän kehityksen mukainen ratkaisu, joka auttaa alan yrityksiä löytämään orgaanisen lähestymistavan rikkakasvien torjuntaan.
Tuote
RootWave™ Pro on palkittu ammattimainen kädessä kannettava rikkakasvien torjuntalaite, joka on suunniteltu viljelijöille, puutarhureille ja kunnossapitäjille vieraslajien torjuntaan. ✓
RootWave™ Pro toimii koko päivän generaattorin tai verkkovirran avulla, ilman tankkaustarvetta, jolloin käyttäjän tehokkuus on maksimaalinen ja hän ehtii käsitellä laajemman pinta-alan samassa ajassa.
✓ Laite käyttää vain sähköä, muita käyttöaineita ei tarvita – energiankulutus ja sen myötä käyttökustannukset ovat pienet.
✓ Kompakti rakenne, mahtuu pieniin hyötyajoneuvoihin ja vaikeapääsyisimmätkin paikat ovat helposti käsiteltävissä.
✓ Kevyt ja ergonominen käsiosa, selkeät säätimet, säädettävä teho ja erilaisten vaihtoelektrodien valikoima mahdollistavat rikkakasvien käsittelyn koosta ja lajista riippumatta.
✓ Nopea käyttöönotto ja 25 m kaapeli valinnaisilla jatkokaapeleilla lyhentää käsittelyn kokonaisaikaa.
Tekniikka
RootWave™ Pro ”keittää” rikkakasvin sähkön avulla juuresta ylöspäin. Kuumuuden tuottaminen suoraan rikkakasvin sisällä varmistaa energiatehokkuuden ja myös juuriston luotettavan käsittelyn. Sähkö etenee syvälle juuristoon, mikä tekee RootWave™-laitteesta ihanteellisen kaikkien rikkakasvien torjuntaan, mukaan lukien vieraslajit.
Prosessi on paikallinen eikä vahingoita ympäröiviä kasveja tai maaperää.
Hyödyt
Ympäristöystävällinen:
Orgaaninen, ei pinta-aktiivisia aineita, aktiivisia aineita, lisäaineita tai kemikaalijäämiä – soveltuu paikkoihin. joissa rikkakasvimyrkkyjen käyttö on kiellettyä tai rajoitettua.
Tehokas: Tappaa järjestelmällisesti kaikki rikkakasvilajit.
Turvallinen: Ei vaikuta ympäröiviin kasveihin tai maaperään, joten käsitellyt alueet voidaan turvallisesti palauttaa käyttöön heti käsittelyn jälkeen.
Edullinen: Pienemmät käyttökustannukset kuin millään muulla rikkakasvien torjuntatuotteella. Nopea: Rikkakasvien lähes välitön torjunta. Korkea käyttöaste: Ei tankkaustarvetta eikä velvoittavia kemikaalien käsittelyohjeita, käsittelyn voi tehdä juuri ennen sadetta tai sen jälkeen, ja myös kylmällä tai tuulisella säällä.
Vähemmän jälkikäsittelyjä: Rikkakasvien torjunta ei riko maata, jolloin maaperän ravinteet säilyvät ja lepotilassa olevat siemenet itävät huonommin.
Turvallisuus
✓ Pakollinen käyttäjäkoulutus toimituksen yhteydessä.
✓ Jatkuva maadoitusjärjestelmä takaa turvallisen käytön.
✓ Laadukkaat materiaalit.
✓ Käsiosa on suunniteltu mahdollistamaan rikkakasvien käsittely turvalliselta etäisyydeltä.
✓ Integroitu turvapysäytys.
✓ Hätäpysäytys ulkopuolisen toimesta ilman vaaraa.
✓ Integroitu käsiosan suojausjärjestelmä.
✓ Kouluttajille ja käyttäjille on saatavana täydennyskursseja.
✓ Tukea paikalliseen riskienhallintaprosessiin on saatavana.
Miksi istutusporat ovat parempia kuin lapio?
Ihmiset käyttävät mieluummin istutusporia kuin lapioita hyvin yksinkertaisesta syystä: Istutusporat helpottavat työtä. Niveltulehduksesta kärsiville ihmisille kaira asettaa vähemmän rasitusta käsille kuin lapio. Lisäksi, koska maaporilla tehdään tarkkoja reikiä nopeasti, puutarhurit ja maisemasuunnittelijat, joiden edessä on suuria istutustöitä, huomaavat, että kymmenien reikien kaivaminen menee paljon nopeammin.
Pidemmät istutusporat vähentävät tarvetta kumartua tai jopa polvistua, mikä aiheuttaa vähemmän rasitusta selälle ja polville. Alueita, joita on vaikea kaivaa – paikoissa, joissa maa on kivinen, savinen tai kovaa, istutuspora on helpompi käyttää kuin lapio.
On myös muita tehtäviä mitä istutusporalla voi tehdä. Tarvitsetpa sitten reikiä tai maalien sekoittamista, tarjoamiemme kairat auttavat!
Tosiasioita rikkaruohojen torjunnasta
Ympäristösyistä rikkaruohojen torjunta kemikaaleilla tai suolalla on monin paikoin kiellettyä tai muutoin ei-toivottua. Kunnat ja yksityiset maanomistajat etsivät siksi ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Nykyisin on olemassa paljon erilaisia menetelmiä, esimerkiksi kuuma vesi tai höyry. Ne ovat kuitenkin valitettavasti vähemmän tehokkaita, työläitä ja usein kalliita. Me luotamme kahteen tehokkaampaan vaihtoehtoon.
Mekaaninen rikkaruohojen torjunta päällystetyillä reiteillä
Monivuotinen kokemuksemme rikkaruohojen torjunnasta on saanut meidät luottamaan koeteltuihin, tehokkaisiin tekniikoihin. Toinen niistä on rikkaruohojen mekaaninen torjunta. Käytämme harjaa ja vaakasuunnassa pyörivää levyä. Halkaisijaltaan 40 cm – 110 cm harja sopii erilaisille pinnoille, pääasiassa mukulakivikaduille tai käytäville. Valinta on helppo, tarpeen mukaan pintaa säästävät taipuisat harjakset ja/tai jäykemmät, aggressiivisemmat harjakset, jolloin siisti lopputulos on heti havaittavissa ja työ sujuu nopeasti.
Mekaaninen rikkaruohojen torjunta päällystämättömillä pinnoilla
Päällystämättömillä pinnoilla, kuten jalankulkuteillä tai sorapintaisilla pihoilla rikkaruohojen torjunnassa käytetään pystysuuntaisia työkaluja. Työleveydet 90/110/150 cm poistavat paitsi itse kasvit, myös valtaosan niiden juurista. Näin nopea uudelleenkasvu estyy. Mekaanisten rikkaruohojen torjuntalaitteiden alustoiksi soveltuvat vakiomalliset kiinteistötraktorit kaikilta yleisimmiltä valmistajilta.
Terminen torjunta infrapunalämmityksellä
Toinen erityisen tehokas vaihtoehto on rikkaruohojen torjunta kuumuuden avulla. Periaate on yksinkertainen: kuuman ilman ja infrapunalämmön yhteisvaikutuksesta rikkaruohon proteiinirakenteet hajoavat siten, että kasvi kuihtuu. Tässä on tärkeää, että torjunta suoritetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun rikkakasvit ovat saavuttaneet tietyn korkeuden (noin 10 cm), tehokas terminen torjunta ei ole enää mahdollista. Nyrkkisääntönä torjunnassa on, että se on aloitettava kasvukauden alussa keväällä, kun kasvit ovat vielä pieniä. Toiminta on helppoa: kasvustosta riippuen rikkaruohojen torjuntakonetta ajetaan hitaasti, noin 1,0 – 2,5 km/h, rikkaruohojen valtaamien paikkojen yli. Päällystetyt pinnat, sora-, kivi- ja hiekkapinnat, joissa kuljetaan säännöllisesti, esim. kaupunkien ja kuntakeskusten aukiot, kävelytiet ja asuinalueet sekä myös puistot ja hautausmaat ovat tyypillisiä kohteita. Ensimmäinen tulos on nähtävissä heti käsittelyn jälkeen: Kasvit kuihtuvat. 1-2 päivän kuluessa kasvi kellastuu ja noin viikon kuluttua kuolleen kasvin jäänteet voidaan harjata pois pinnalta. Käsittely tulee toistaa kolmen – neljän viikon välein kasvukauden aikana keväästä syksyyn, jotta nopeaa uudelleenkasvua ei tapahdu. Rikkaruohojen termiseen käsittelyyn on saatavana erilaisia koneita. Käytöstä ja pinnan ominaisuuksista riippuen voidaan käyttää käsikäyttöistä laitetta työleveyksillä 15 cm – 75 cm, tai työlaitteena kiinteistötraktorissa työleveyksillä 75 – 125 cm. Esimerkkinä thermHit 45:n (työleveys 45 cm) kaasunkulutus on noin 1,4 – 2,8 kg tunnissa ja thermHit 75:n (työleveys 75 cm) noin 6 kg tunnissa. Muista valmistajista poiketen Kersten kattaa koko työleveysalueen 8 cm – 125 cm, sekä mekaanisesti että termisesti. Tästä on se hyöty, että käyttäjä löytää oikean laitteen joka käyttöön samalta toimittajalta.
Mitä sinun pitäisi tietää rikkakasvien poistamisesta
Ympäristönsuojeluun liittyvistä syistä rikkakasvien käsittely kemikaaleilla tai suolalla on laissa kielletty.. Kunnat ja yksityiset maanomistajat etsivät siksi vaihtoehtoja ympäristöystävällisille vaihtoehdoille. Nyt on olemassa paljon erilaisia menetelmiä, esimerkiksi kuuma vesi tai höyry. Ne ovat tehokkaita mutta yleensä yleensä kalliita. Luotamme kahteen tehokkaampaan vaihtoehtoon. rikkakasvien poisto päällystetyillä poluilla tai paikoilla Monien vuosien rikkakasvien poiston kokemuksella luotamme kypsään, tehokkaaseen tekniikkaan.
Rikkakasvien mekaaninen poistaminen.
On rikkaharja, jossa on vaakasuora pyörivä levy. Tämä harja, jonka halkaisija on 40–110 cm, on valmistettu monenlaisille alustoille, pääasiassa mukulakivikatuja tai polkuja varten.
Valinta on yksinkertainen, pintaystävällisillä metallisoljilla ja / tai aggressiivisilla lankapunoksilla, niin että paitsi puhdas tulos on heti nähtävissä, mutta tämä menetelmä varmistaa myös nopean työskentelyn.
Mekaaninen rikkakasvien poisto poluilla tai vesialueella varustetulla katolla Yhdistämättömillä poluilla, esimerkiksi vesisitoisilla kattoilla ja soralla sijaitsevilla pihapihoilla, rikkakasvien poistolaite on varustettu pystysuorilla työkaluilla. Työleveydet 90/110/150 cm poistavat radikaalisti villin yrtin lisäksi myös suurimman osan juurikasvista. Nopea uudelleenkasvu on käytännössä mahdotonta.
Terminen poisto infrapunakuumennuksella
Toinen erityisen tehokas vaihtoehto on villin yrtin käsittely kuumalla.
Periaate on yksinkertainen: yhdistettynä kuumaan ilmaan ja infrapunasäteeseen luonnonvaraiset proteiinirakenteet tuhoutuvat siten, että kasvi kuolee. On myös tärkeää varmistaa, että hoito tapahtuu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Sillä kun villit yrttikasvit ovat saavuttaneet tietyn korkeuden (noin 10 cm), tehokas lämpökäsittely ei ole enää mahdollista.
Hoidon peukalosääntönä on, että kasvukausi on aloitettava maaliskuussa, kun kasvit ovat vielä hyvin pieniä. Toimenpide on yksinkertainen: kasvillisuudesta riippuen luonnonvaraista ruohoa poistetaan hitaasti noin 1,0 – 2,5 km / h tartunnan saaneiden pintojen yli. Laastin pinnat, sora-, hiekka- tai hiekkatiet, joilla on säännöllistä liikennettä, esim. Kaupunkien ja kuntien plazat, asuinalueiden kävelytiet sekä puisto- ja hautausmaajärjestelmät, ovat sopivia. Ensimmäinen tulos näkyy heti käsittelyn jälkeen: Kasvi on kuihtunut. 1-2 päivän kuluttua kasvi muuttuu keltaiseksi ja noin viikon kuluttua voit lakaista kuolleiden kasvien jäännökset pinnalta.
Hoito tulee toistaa kolmen tai neljän viikon välein kevään ja syksyn kasvujaksosta nopean kasvuvaiheen välttämiseksi. Luonnonvaraisten yrttien lämpökäsittelyyn on saatavana erilaisia aggregaatteja.
6 tapaa, miten maapora parantaa puutarhanhoidon tuottavuutta
6 tapaa, miten maapora parantaa puutarhanhoidon tuottavuutta
Maapora on kätevä työkalu monestakin syystä. Tulet huomaamaan, että näiden työkalujen avulla voit tehdä enemmän puutarhassa – ja samalla säästää aikaa ja rahaa sekä käsiäsi ja selkääsi.
Tässä muutamia vinkkejä maaporan käyttöön sekä parhaita tapoja, joilla maapora parantaa puutarhanhoitosi tuottavuutta.
1. Maapora lisää istutusnopeutta
Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla istutuspora parantaa tuottavuuttasi, on yksivuotisten kasvien, vihannesten, kukkasipulien, muiden sipulikasvien, paljasjuuristen kasvien ja muiden puutarhakasvien istutusnopeuden lisääminen. Käsin lapioiminen on hidasta ja työlästä. Porakoneella käytettävä pora – kuten monipuolinen DIY Guru Auger – auttaa kaikessa istutustyössä, sipuleista paljasjuurisiin kasveihin. Lisäksi kunkin kuopan tekeminen kestää vain muutamia sekunteja verrattuna siihen, kuinka paljon kauemmin kestää kaivaa jokainen reikä erikseen kuokalla.
2. Vähennä huoltotöitäsi
Lapiot, kuokat ja muut puutarhatyökalut on öljyttävä ja teroitettava vuosittain, jotta kahvat pysyvät ehjinä ja terät terävinä. Maaporat taas vaativat hyvin vähän huoltoa, erityisesti akkuporakoneella käytettävät mallit. Kun olet valmis, puhdista vain maa porasta ja laita varastoon!
3. Vähemmän keskeytyksiä
Käsin kaivaminen on uuvuttavaa työtä, joka rasittaa selkää ja käsiä. Tämä ongelma on vielä pahempi heille, jotka kärsivät niveltulehduksesta tai selkäongelmista. Käsin kaivaessa tarvitaan väistämättä useammin taukoja kuin maaporaa käyttäessä. Tämä on erityisen ilmeistä, kun on kyse suurista urakoista, joissa saatetaan tarvita kymmeniä tai satoja reikiä, kuten kukkasipulien istutuksessa. Voit säästää ajan lisäksi itsesi selkäkivulta tai mahdollisilta lääkärikäynneiltä käyttämällä sopivaa maaporaa. Esimerkiksi kukkasipulien istutusta voi helpottaa huomattavasti Power Planterin ”Garden Planting Auger & Grass Plug Tool” -työkalun avulla.
4. Helppo tapa tehdä oikeankokoiset reiät
On hyvä tietää muutamia tärkeitä puutarhan istutusvinkkejä. Yksi vihjeemme on, että kasvit kasvavat paremmin, kun ne istutetaan oikeankokoisiin reikiin. Juuret kasvavat ja leviävät heti istutuksen jälkeen, kun ne pääsevät kosketuksiin maaperän kanssa. Kaivaminen itsessään on jo väsyttävää. Oikeankokoisten reikien kaivaminen lapiolla tai kuokalla on vielä vaikeampaa. Oikeankokoisen ja -pituisen maaporan avulla saat juuri sopivan reiän joka kerralla. Sipuleille ja pienille ruukkutaimille suosituksemme on Bulb Auger & Bedding Plant Tool.
5. Maatäyttö on helpompaa
Kuoppien kaivaminen istutusta varten on vain osa työtä. Jokainen kuoppa on myös täytettävä. Maaporat nopeuttavat ja helpottavat tätä tehtävää, koska ne hajottavat paakkuisen maan poratessasi, kun taas lapiot ja kuokat jättävät maaperän kokkareiksi, jotka on murskattava ennen kuoppien täyttöä. Säästä itsesi ylimääräiseltä maanmuokkaustyöltä ennen täyttöä ja käytä sen sijaan maaporaa murentaaksesi paakut jo kaivaessasi!
6. Maapora helpottaa rikkakasvien torjuntaa
Puutarhanhoidon tuottavuuden lisääminen on muutakin kuin helpompaa istuttamista. Sinun tulee huomioida myös rikkakasvien torjuntaan kuluva aika – erityisesti tämä koskee syväjuurisia rikkakasveja, kuten voikukkia. Mikä pahinta, voikukat ja muut rikkakasvit, joilla on suuret pääjuuret, kasvavat usein takaisin, jos osa juuresta jää maahan. Myös tässä maapora voi auttaa sinua olemaan tuottavampi. Käytä pientä poraa maan pehmittämiseen suurten juuristojen ympäriltä ja huomaat, että rikkakasvin poistaminen on paljon nopeampaa ja helpompaa.
Edellä mainitut ovat ensisijaisia tapoja käyttää maaporaa puutarhanhoidon helpottamiseen, mutta nämä työkalut voivat auttaa monella muullakin tavalla. Tutustu Power Planterin malliston eri kokoihin ja pituuksiin saadaksesi selville, mitkä poramallit toimivat parhaiten juuri sinun tuottavuutesi hyväksi.
Maaporat
Kaikki mitä olet halunnut tietää maaporista, mutta et tiennyt keneltä kysyä
Jos sinulla on kysyttävää maaporista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä vastaamme muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin maaporista. Lue lisää saadaksesi vastaukset!
1. Mikä on maapora?
Ensimmäinen kysymyksesi voi olla, mikä on maapora? Nämä ovat yksinkertaisia työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan erikokoisten reikien tekemisessä. Tyypillisesti kevyt ja hankintahinnaltaan edullinen maapora voi auttaa sinua monenlaisissa tehtävissä – kukkasipulien ja muiden sipulikasvien istutuksesta tolpanreikien kaivamiseen.
2. Mihin tarvitsen maaporaa?
Elämän helpottamiseen! Maaporat ovat erityisen käteviä toistuvissa tehtävissä. Jos et pidä työläistä urakoista, kuten kymmenien yksivuotisten kasvien istuttamisesta, tai jos sinulla on suuri vihannespuutarha, huomaat, että on paljon nopeampaa ja helpompaa kaivaa kymmeniä kuoppia maaporalla kuin kuokalla tai lapiolla. Maaporat toimivat hyvin myös vaikeasti kaivattavaan maaperään. Raskas savimaa, joka yleensä takertuu lapioon, ei ole ongelma maaporan kanssa.
3. Miten maaporaa käytetään?
Power Planterin maaporat ovat helppokäyttöisiä. Kahta suurinta maaporaamme lukuun ottamatta, jotka on tarkoitettu polttomoottorilla käytettäväksi, kaikissa malleissamme on kuusiokara, joka sopii tavalliseen porakoneeseen. Maaporan käyttämiseksi kuusiokara kiinnitetään sähkö- tai akkuporakoneeseen. Kun istukka on kiristetty, olet valmis kaivamaan.
Suurempia reikiä varten kannattaa tehdä pieni alkureikä ennen aloittamista. Aseta sitten maaporan kärki aikomasi reiän keskipisteeseen ja käynnistä porakone tai polttomoottori.
Varmista, että maapora pysyy pystysuorassa käytön aikana ja ole valppaana – porakone potkaisee hieman takaisin, kun maapora alkaa purra maahan. Kun maapora kaivaa, sitä ei tarvitse painaa. Anna poran kaivaa, kunnes olet saavuttanut halutun syvyyden, ja sitten voit turvallisesti nostaa työkalun reiästä.
4. Millaisia maaporia on saatavana?
Power Planterin valikoimasta löytyy useita maaporamalleja erilaisia tarpeita varten. Tässä yhteenveto maaporistamme ja siitä, mitä niillä voi tehdä:
- 2 – 4 tuuman maaporat: Näitä maaporia on saatavana eri pituuksina, 7 tuumasta 48 tuumaan, ja ne sopivat ihanteellisesti puutarhaan. Niiden avulla voit istuttaa kukkasipuleita ja muita sipulikasveja, yksivuotisia kasveja ja vihanneksia ja myös pieniä ruukkutaimia.
- 5 – 7 tuuman maaporat: Jos teet maisemointityötä, nämä maaporat ovat ihanteellisia. Tämänkokoisilla maaporilla voit kaivaa reikiä 2-4 litran kokoisille juuripaakuille, pienille puille ja pensaille tai myös pienemmille tolpille.
- 8 – 9 tuuman maaporat: Pienempiä maaporia voi käyttää porakoneella, kun taas malliston suurimmat maaporat on tarkoitettu käytettäväksi polttomoottorilla. Nämä maaporat sopivat täydellisesti 8 litran kokoisille juuripaakuille tai tolpanreikien kaivamiseen, jos aiot pystyttää esim. aidan tai postilaatikon.
5. Miten valitsen oikean maaporan?
Voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan maaporan, kun tiedät, miten aiot käyttää sitä. Jos aiot esimerkiksi käyttää maaporaa vain kukkasipulien istuttamiseen, 2-3 tuuman pora sopii tarpeisiisi. Toisaalta, jos ennakoit tarpeen pystyttää aitatolppia tai pieniä pylväitä, voit valita myös 4 tuuman tai vielä suuremman poran.
Muista myös pituus. Lyhyemmät maaporat edellyttävät polvillaan oloa kaivamisen aikana, kun taas pitkä 48-tuumainen pora mahdollistaa reikien tekemisen seisten. Jos sinulla on selkävaivoja, käytä pidempää maaporaa minimoidaksesi rasituksen.
Power Planterin maaporat sopivat monenlaisiin tehtäviin: auttavat taimien istuttamisessa keväällä, toimivat jääkairana talvella, ja voi niillä myös sekoittaa maalia. Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai oikean maaporan valitsemisesta, voit käyttää maaporaopasta tai ottaa yhteyttä meihin apua saadaksesi.