6 tapaa, miten maapora parantaa puutarhanhoidon tuottavuutta

6 tapaa, miten maapora parantaa puutarhanhoidon tuottavuutta

Maapora on kätevä työkalu monestakin syystä. Tulet huomaamaan, että näiden työkalujen avulla voit tehdä enemmän puutarhassa – ja samalla säästää aikaa ja rahaa sekä käsiäsi ja selkääsi.

Tässä muutamia vinkkejä maaporan käyttöön sekä parhaita tapoja, joilla maapora parantaa puutarhanhoitosi tuottavuutta.

1. Maapora lisää istutusnopeutta

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla istutuspora parantaa tuottavuuttasi, on yksivuotisten kasvien, vihannesten, kukkasipulien, muiden sipulikasvien, paljasjuuristen kasvien ja muiden puutarhakasvien istutusnopeuden lisääminen. Käsin lapioiminen on hidasta ja työlästä. Porakoneella käytettävä pora – kuten monipuolinen DIY Guru Auger – auttaa kaikessa istutustyössä, sipuleista paljasjuurisiin kasveihin. Lisäksi kunkin kuopan tekeminen kestää vain muutamia sekunteja verrattuna siihen, kuinka paljon kauemmin kestää kaivaa jokainen reikä erikseen kuokalla.

2. Vähennä huoltotöitäsi

Lapiot, kuokat ja muut puutarhatyökalut on öljyttävä ja teroitettava vuosittain, jotta kahvat pysyvät ehjinä ja terät terävinä. Maaporat taas vaativat hyvin vähän huoltoa, erityisesti akkuporakoneella käytettävät mallit. Kun olet valmis, puhdista vain maa porasta ja laita varastoon!

3. Vähemmän keskeytyksiä

Käsin kaivaminen on uuvuttavaa työtä, joka rasittaa selkää ja käsiä. Tämä ongelma on vielä pahempi heille, jotka kärsivät niveltulehduksesta tai selkäongelmista. Käsin kaivaessa tarvitaan väistämättä useammin taukoja kuin maaporaa käyttäessä. Tämä on erityisen ilmeistä, kun on kyse suurista urakoista, joissa saatetaan tarvita kymmeniä tai satoja reikiä, kuten kukkasipulien istutuksessa. Voit säästää ajan lisäksi itsesi selkäkivulta tai mahdollisilta lääkärikäynneiltä käyttämällä sopivaa maaporaa. Esimerkiksi kukkasipulien istutusta voi helpottaa huomattavasti Power Planterin ”Garden Planting Auger & Grass Plug Tool” -työkalun avulla.

4. Helppo tapa tehdä oikeankokoiset reiät

On hyvä tietää muutamia tärkeitä puutarhan istutusvinkkejä. Yksi vihjeemme on, että kasvit kasvavat paremmin, kun ne istutetaan oikeankokoisiin reikiin. Juuret kasvavat ja leviävät heti istutuksen jälkeen, kun ne pääsevät kosketuksiin maaperän kanssa. Kaivaminen itsessään on jo väsyttävää. Oikeankokoisten reikien kaivaminen lapiolla tai kuokalla on vielä vaikeampaa. Oikeankokoisen ja -pituisen maaporan avulla saat juuri sopivan reiän joka kerralla. Sipuleille ja pienille ruukkutaimille suosituksemme on Bulb Auger & Bedding Plant Tool.

5. Maatäyttö on helpompaa

Kuoppien kaivaminen istutusta varten on vain osa työtä. Jokainen kuoppa on myös täytettävä. Maaporat nopeuttavat ja helpottavat tätä tehtävää, koska ne hajottavat paakkuisen maan poratessasi, kun taas lapiot ja kuokat jättävät maaperän kokkareiksi, jotka on murskattava ennen kuoppien täyttöä. Säästä itsesi ylimääräiseltä maanmuokkaustyöltä ennen täyttöä ja käytä sen sijaan maaporaa murentaaksesi paakut jo kaivaessasi!

6. Maapora helpottaa rikkakasvien torjuntaa

Puutarhanhoidon tuottavuuden lisääminen on muutakin kuin helpompaa istuttamista. Sinun tulee huomioida myös rikkakasvien torjuntaan kuluva aika – erityisesti tämä koskee syväjuurisia rikkakasveja, kuten voikukkia. Mikä pahinta, voikukat ja muut rikkakasvit, joilla on suuret pääjuuret, kasvavat usein takaisin, jos osa juuresta jää maahan. Myös tässä maapora voi auttaa sinua olemaan tuottavampi. Käytä pientä poraa maan pehmittämiseen suurten juuristojen ympäriltä ja huomaat, että rikkakasvin poistaminen on paljon nopeampaa ja helpompaa.

Edellä mainitut ovat ensisijaisia tapoja käyttää maaporaa puutarhanhoidon helpottamiseen, mutta nämä työkalut voivat auttaa monella muullakin tavalla. Tutustu Power Planterin malliston eri kokoihin ja pituuksiin saadaksesi selville, mitkä poramallit toimivat parhaiten juuri sinun tuottavuutesi hyväksi.