Power Planter

Kaikki mitä olet halunnut tietää maaporista, mutta et tiennyt keneltä kysyä

Jos sinulla on kysyttävää maaporista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä vastaamme muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin maaporista. Lue lisää saadaksesi vastaukset!

1. Mikä on maapora?

Ensimmäinen kysymyksesi voi olla, mikä on maapora? Nämä ovat yksinkertaisia työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan erikokoisten reikien tekemisessä. Tyypillisesti kevyt ja hankintahinnaltaan edullinen maapora voi auttaa sinua monenlaisissa tehtävissä – kukkasipulien ja muiden sipulikasvien istutuksesta tolpanreikien kaivamiseen.

2. Mihin tarvitsen maaporaa?

Elämän helpottamiseen! Maaporat ovat erityisen käteviä toistuvissa tehtävissä. Jos et pidä työläistä urakoista, kuten kymmenien yksivuotisten kasvien istuttamisesta, tai jos sinulla on suuri vihannespuutarha, huomaat, että on paljon nopeampaa ja helpompaa kaivaa kymmeniä kuoppia maaporalla kuin kuokalla tai lapiolla. Maaporat toimivat hyvin myös vaikeasti kaivattavaan maaperään. Raskas savimaa, joka yleensä takertuu lapioon, ei ole ongelma maaporan kanssa.

3. Miten maaporaa käytetään?

Power Planterin maaporat ovat helppokäyttöisiä. Kahta suurinta maaporaamme lukuun ottamatta, jotka on tarkoitettu polttomoottorilla käytettäväksi, kaikissa malleissamme on kuusiokara, joka sopii tavalliseen porakoneeseen. Maaporan käyttämiseksi kuusiokara kiinnitetään sähkö- tai akkuporakoneeseen. Kun istukka on kiristetty, olet valmis kaivamaan.

Suurempia reikiä varten kannattaa tehdä pieni alkureikä ennen aloittamista. Aseta sitten maaporan kärki aikomasi reiän keskipisteeseen ja käynnistä porakone tai polttomoottori.

Varmista, että maapora pysyy pystysuorassa käytön aikana ja ole valppaana – porakone potkaisee hieman takaisin, kun maapora alkaa purra maahan. Kun maapora kaivaa, sitä ei tarvitse painaa. Anna poran kaivaa, kunnes olet saavuttanut halutun syvyyden, ja sitten voit turvallisesti nostaa työkalun reiästä.

4. Millaisia maaporia on saatavana?

Power Planterin valikoimasta löytyy useita maaporamalleja erilaisia tarpeita varten. Tässä yhteenveto maaporistamme ja siitä, mitä niillä voi tehdä:

  • 2 – 4 tuuman maaporat: Näitä maaporia on saatavana eri pituuksina, 7 tuumasta 48 tuumaan, ja ne sopivat ihanteellisesti puutarhaan. Niiden avulla voit istuttaa kukkasipuleita ja muita sipulikasveja, yksivuotisia kasveja ja vihanneksia ja myös pieniä ruukkutaimia.
  • 5 – 7 tuuman maaporat: Jos teet maisemointityötä, nämä maaporat ovat ihanteellisia. Tämänkokoisilla maaporilla voit kaivaa reikiä 2-4 litran kokoisille juuripaakuille, pienille puille ja pensaille tai myös pienemmille tolpille.
  • 8 – 9 tuuman maaporat: Pienempiä maaporia voi käyttää porakoneella, kun taas malliston suurimmat maaporat on tarkoitettu käytettäväksi polttomoottorilla. Nämä maaporat sopivat täydellisesti 8 litran kokoisille juuripaakuille tai tolpanreikien kaivamiseen, jos aiot pystyttää esim. aidan tai postilaatikon.

5. Miten valitsen oikean maaporan?

Voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan maaporan, kun tiedät, miten aiot käyttää sitä. Jos aiot esimerkiksi käyttää maaporaa vain kukkasipulien istuttamiseen, 2-3 tuuman pora sopii tarpeisiisi. Toisaalta, jos ennakoit tarpeen pystyttää aitatolppia tai pieniä pylväitä, voit valita myös 4 tuuman tai vielä suuremman poran.

Muista myös pituus. Lyhyemmät maaporat edellyttävät polvillaan oloa kaivamisen aikana, kun taas pitkä 48-tuumainen pora mahdollistaa reikien tekemisen seisten. Jos sinulla on selkävaivoja, käytä pidempää maaporaa minimoidaksesi rasituksen.

Power Planterin maaporat sopivat monenlaisiin tehtäviin: auttavat taimien istuttamisessa keväällä, toimivat jääkairana talvella, ja voi niillä myös sekoittaa maalia. Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai oikean maaporan valitsemisesta, voit käyttää maaporaopasta tai ottaa yhteyttä meihin apua saadaksesi.