Ympäristönsuojeluun liittyvistä syistä rikkakasvien käsittely kemikaaleilla tai suolalla on laissa kielletty.. Kunnat ja yksityiset maanomistajat etsivät siksi vaihtoehtoja ympäristöystävällisille vaihtoehdoille. Nyt on olemassa paljon erilaisia menetelmiä, esimerkiksi kuuma vesi tai höyry. Ne ovat tehokkaita mutta yleensä yleensä kalliita. Luotamme kahteen tehokkaampaan vaihtoehtoon. rikkakasvien poisto päällystetyillä poluilla tai paikoilla Monien vuosien rikkakasvien poiston kokemuksella luotamme kypsään, tehokkaaseen tekniikkaan.
Rikkakasvien mekaaninen poistaminen.
On rikkaharja, jossa on vaakasuora pyörivä levy. Tämä harja, jonka halkaisija on 40–110 cm, on valmistettu monenlaisille alustoille, pääasiassa mukulakivikatuja tai polkuja varten.
Valinta on yksinkertainen, pintaystävällisillä metallisoljilla ja / tai aggressiivisilla lankapunoksilla, niin että paitsi puhdas tulos on heti nähtävissä, mutta tämä menetelmä varmistaa myös nopean työskentelyn.
Mekaaninen rikkakasvien poisto poluilla tai vesialueella varustetulla katolla Yhdistämättömillä poluilla, esimerkiksi vesisitoisilla kattoilla ja soralla sijaitsevilla pihapihoilla, rikkakasvien poistolaite on varustettu pystysuorilla työkaluilla. Työleveydet 90/110/150 cm poistavat radikaalisti villin yrtin lisäksi myös suurimman osan juurikasvista. Nopea uudelleenkasvu on käytännössä mahdotonta.
Terminen poisto infrapunakuumennuksella
Toinen erityisen tehokas vaihtoehto on villin yrtin käsittely kuumalla.
Periaate on yksinkertainen: yhdistettynä kuumaan ilmaan ja infrapunasäteeseen luonnonvaraiset proteiinirakenteet tuhoutuvat siten, että kasvi kuolee. On myös tärkeää varmistaa, että hoito tapahtuu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Sillä kun villit yrttikasvit ovat saavuttaneet tietyn korkeuden (noin 10 cm), tehokas lämpökäsittely ei ole enää mahdollista.
Hoidon peukalosääntönä on, että kasvukausi on aloitettava maaliskuussa, kun kasvit ovat vielä hyvin pieniä. Toimenpide on yksinkertainen: kasvillisuudesta riippuen luonnonvaraista ruohoa poistetaan hitaasti noin 1,0 – 2,5 km / h tartunnan saaneiden pintojen yli. Laastin pinnat, sora-, hiekka- tai hiekkatiet, joilla on säännöllistä liikennettä, esim. Kaupunkien ja kuntien plazat, asuinalueiden kävelytiet sekä puisto- ja hautausmaajärjestelmät, ovat sopivia. Ensimmäinen tulos näkyy heti käsittelyn jälkeen: Kasvi on kuihtunut. 1-2 päivän kuluttua kasvi muuttuu keltaiseksi ja noin viikon kuluttua voit lakaista kuolleiden kasvien jäännökset pinnalta.
Hoito tulee toistaa kolmen tai neljän viikon välein kevään ja syksyn kasvujaksosta nopean kasvuvaiheen välttämiseksi. Luonnonvaraisten yrttien lämpökäsittelyyn on saatavana erilaisia aggregaatteja.